‘t Torentje is ontstaan, zo als zoveel recreatiebedrijven in de westhoek vanuit een fruitteeltbedrijf.
De westhoek want zo wordt dit gedeelte van ons eiland genoemd.
De naam ‘t Torentje komt volgens overlevering niet van de vuurtoren maar van een jacht torentje namelijk groot torentje. Een van de twee jacht torens van slot Haamstede, klein en groot torentje.

Haamstede, Aemstie op zijn Zeeuws, De naam komt van "heem", dat woning betekent en "stede", dat is een verouderd woord voor plaats.

Het dorpsgebied werd al voor de Romeinse tijd bewoond. Een bezienswaardigheid is Slot Haamstede.

met als beroemdste bewoner Witte van Haamstede, een bastaardzoon van graaf Floris de 5e.

Voor de Tweede Wereldoorlog werd in een duinvallei ten westen van de oude dorpskern een nieuwe wijk gebouwd die de naam "Nieuw Haamstede" kreeg. Natuurlijk bekend van de vuurtoren.

Hierin stonden eerst voornamelijk kleine houten vakantiehuisjes, naast de oorspronkelijke duinboerderijtjes, deze huisjes werden later steeds meer vervangen  door stenen huizen. Enkele bekende boerderijen waren oa De Torenhoeve, Schouwse boer, Duinhoeve, Gadra, Ginsterveld en natuurlijk ook ‘t Torentje.

Vanaf het vliegveld van Haamstede was er een KLM verbinding met het vasteland.

Later maakte de Duitse bezetter gebruik van dit vliegveld. Tegenwoordig wordt het gebruikt door de plaatselijke zweefvliegclub.

In de Tweede Wereldoorlog werd een deel van Haamstede ontruimd en werden de duinen deel van de Atlantik wal, waarvan de resten ook vandaag de dag nog te zien zijn. ’t Torentje werd door de bezetter gebruikt als depot voor zand en grind wat nodig voor de bouw van de vele bunkers.

Na de watersnoodramp, 1953, werden in Nieuw Haamstede, Korea in de volksmond, veel houten Deense, Noorse en Oostenrijkse noodwoningen gebouwd. Momenteel zijn veel van deze woningen in gebruik als vakantie woningen.

Al in de jaren vijftig stonden er op ‘t Torentje al tentjes van kampeerders tussen de fruitbomen en naast de bloembollen van de Familie Mulockhouwer.
Maar door de verdroging van de arme zandgronden in de westerenban moest men begin jaren zestig noodgedwongen overschakelen op de recreatie. Dit was het einde van de vele fruitbomen en de mooie bollenvelden.

Kampeerterrein Torentje werd ergens tussen 1933 en 1936 opgericht. Oma Mulockhouwer verhuurde toen kamers  in de oude boerderij en stonden er soms tentjes rond de boerderij of naast de oude kapschuur. Later, zo rond 1960, stonden er een paar simpele houten toilethuisjes Zandpaden, en tussen de fruitbomen een aantal tentjes, het begin van Kampeerterrein Torentje.
Deze beginjaren waren moeizaam maar einde jaren 60 en 70 nam het toerisme een grote vlucht op Schouwen-Duiveland en vooral in de Westhoek.

Honderden tentjes tussen de braamstruiken en fruitbomen en de bloembollen werden caravans en kleine stacaravans. Eerst een kleine friteswagen en daarna een houten kantine waar iedereen gezellig Peyton place kwam kijken. Ook nog een klein winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Kleine stacaravans werden groter en groter, dus vader Piet, eerst in dienst bij de Familie Mulockhouwer, en vanaf 1987 huurder, maakte ook de plaatsen iedere keer een beetje groter en de voorzieningen moderner. Tijden veranderden. En ook de naam veranderde, het werd Camping ’t Torentje. Zo rond 1970 stonden er nog 237 caravans op dit kleine park. Maar door wetgeving en modernisering zijn er momenteel nog 134 mooie ruime en groene plaatsen op het park te vinden.

Sinds 1998 zijn wij, Pauli en Leo, de trotse bezitters van Caravanpark ’t Torentje. Begonnen samen met vader Piet in 1992 als huurders van de Familie Mulockhouwer tot dat vader Piet in 1998 met pensioen ging.

In 1998 hebben wij, Pauli en Leo, het park gekocht van de Familie Mulockhouwer en zijn toen in grote stappen gaan moderniseren, Tijden veranderden alles werd groter en luxer.

Kabel tv, aanleg gasleidingen want gasflessen was niet echt meer van deze tijd. Nieuwe wegen en parkeervakken en natuurlijk een kleine speeltuin. Uitbreiding en verzwaring van het elektra net, nieuwe waterleiding netwerk, uitbreiding het rioleringsysteem en niet te vergeten wifi en internet.

Met als toch wel de grootste stap het bouwen van een nieuwe Brasserie in 2009.

Na 2009 volgden er nog diverse saneringen en aanpassingen en nu is Caravanpark ’t Torentje een park met alle voorzieningen want kamperen, heet nu niet voor niets recreëren.
Maar de oorspronkelijke opzet van het park, midden in de mooie natuur van Haamstede, klein en knus, heerlijk groen met machtige eikenbomen waar niets echt recht is, is nooit veranderd. 
In 2016 werd helaas Pauli ziek en dat betekende dat Pauli en Leo goed moesten gaan denken over de toekomst van Caravanpark 't Torentje.
Veel parken werden drastisch vernieuwd of vervangen voor parken met zomerhuisjes en dat was niet wat zij voor ogen hadden.
Want het kleine knusse parkje met de mooie ligging is toch een bijzonder plekje en heeft zeker een toekomst dus werd er goed nagedacht hoe verder te gaan.
Na benaderd te zijn door diverse project ontwikkelaars en andere bedrijven werd besloten om te gaan samen werken met een jong echtpaar, Harmen & Joleen,  die beiden hun roots hebben in Burgh Haamstede.
Zij gaan in 2022 verder met Caravanpark 't Torentje zodat het park en Harmen en Joleen en de kids samen een nieuwe toekomst ingaan.